maaltijdexpert.nl: Altijd net iets meer!

Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je veel gestelde vragen over de dagverse maaltijden van maaltijdenservice van maaltijdexpert.nl.

Hoe lang kunnen de maaltijden in de koelkast bewaard worden?

Je kunt de maaltijd  tussen de 2 à 3 dagen bewaren, deze zijn immers vers bereid.

Kunnen deze maaltijden in de vriezer bewaard worden?

Ja, je kunt deze maaltijden ongeveer 1 maand bewaren in de diepvriezer.

TIP: mocht je de maaltijd willen nuttigen haal deze dan 1 dag van te voren uit de vriezer dit i.v.m. vocht in de maaltijd.

Leveren jullie ook warme maaltijden aan huis?

Onze maaltijden worden koelvers bij jou thuis geleverd. Deze zijn dus niet warm wanneer ze bij je afgeleverd worden. Hier hebben wij bewust voor gekozen. Mede door temperatuurverlies tijdens het vervoer, zou dit de smaak en kwaliteit van de maaltijd niet ten goede komen.

Ik ben ziek en lust op dit moment mijn maaltijd niet of heb geen trek.

Bel ons even, zodat wij de maaltijden aankunnen passen. Het zei bijvoorbeeld rijst , bouillon, kipfilet , het zei wat jij graag wilt.

Ik heb een dieet kunnen jullie hieraan voldoen?

Wanneer je aan ons aangeeft aan welke voorwaarden jouw maaltijden moeten voldoen, dan houden we rekening met deze dieetvoorschriften. Hierbij kun je denken aan natrium arm,  glutenvrij, etc. Onze dieetkok kan dit voor jou realiseren.

Ik ben op dit tijdstip van levering van de maaltijden niet thuis, wat nu?

Bel ons ‘s ochtend even (liefst voor 10.00 uur) of bel ons de dag ervoor even. De vaste chauffeur van jouw route zal dan met je overleggen wat mogelijk is.

Ik ben opgenomen in het ziekenhuis, wat gebeurt er met de maaltijden?

Indien je opgenomen word in het ziekenhuis en wij krijgen bericht van jou of van jouw familieleden dan brengen we deze maaltijden niet in rekening. Bijvoorbeeld: Je heeft 3 maaltijden in die betreffende week, maar je bent in deze week in het ziekenhuis, dan betaal je deze maaltijden ook niet.

Ik heb slik problemen, hebben jullie daarvoor een oplossing?

Ja, in overleg, kunnen we de maaltijd aanpassen. De maaltijd kan gesneden of gemalen worden geleverd.

Hoe gaat het in het weekend met de maaltijden?

Deze maaltijden worden op vrijdag bereid en worden op die dag bij je geleverd. Deze regel handhaven we ook met de feestdagen.

Hoeveel kosten de maaltijden?

Alle koelverse maaltijden kosten € 7,39 per maaltijd (incl. 9% B.T.W.).  Wilt u extra rauwkost, soep, toetje, saus of fruit dan  rekenen wij daar eeb meerprijs voor. De bezorging van onze maaltijden is uiteraard GRATIS.    

Hoe vaak komen jullie per week de maaltijden leveren?

Onze chauffeurs rijden 5 dagen per week van maandag t/m vrijdag. Dit doen we om de hoogste kwaliteit van de maaltijden te garanderen. Bijvoorbeeld: Heb je 3 maal per week een maaltijd, dan komt de chauffeur 3 maal per week langs. Maaltijden voor het weekend worden op de vrijdag bij je bezorgt. Dit doen we om het hoogst kwaliteit van de maaltijden te halen.

Waarom "Altijd net iets meer"?

Dit omdat wij vinden dat iedereen recht heeeft op een kwalitatieve en gezonde maaltijd. En dit is alleen te bereiken door elke dag vers te koken met verse producten. Daarom leveren we veel maaltijden aan particulieren, bedrijven, kinderdagverblijven en mensen die uit het ziekenhuis komen. Wij bieden ook regelmatig luxere maaltijden aan (zie onze menulijsten). Wij worden aanbevolen door zorgteams en doktoren in Enschede.

Ik moet rondkomen van een minimum inkomen. Deze maaltijden zijn te duur voor mij.

Er bestaat een mogelijkheid om een subsidie voor de maaltijden te krijgen. Wij kunnen je helpen bij het aanvragen van deze subsidie. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden: Heb je zorg in huis met wassen en aankleden? Zijn er medische redenen? Etc. Wij kunnen je dit mondeling toelichten.

Voldoe je aan de eisen, dan kan het zijn dat jij in aanmerking komt voor deze subsidie. Dit regelen wij via de verantwoordelijke instantie. Let wel! Dit kan oplopen na ratio van afgenomen maaltijden tot ongeveer € 100,- per maand bij afname van 7 dagen per week. Bij afname van bijvoorbeeld 4 maaltijden per week zal jouw subsidie lager zijn!

Heb je vragen en/of opmerkingen over bovenstaande “veel gestelde vragen”?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Begin chat
Goedendag,
Waarmee kunnen we je helpen?